Händelsekedjor och strawbees-konstruktioner

Under första skolveckan arbetade vi med händelsekedjor. Vi skapade också olika konstruktioner med hjälp av strawbees. Här nedan hittar ni lite av det som skapades och kan ta del av elevernas beskrivningar av sina arbeten.

film med händelsekedjor

Och här kommer några av strawbees-konstruktionerna.

Elevtext 1

Händelsekedjan 
Material: Kapplastavar, dominobrickor, ett glas, tejp, vatten, dl mått och prydnadsdjur 2 (ett lejon en tiger) 

Försök:  tre försök.  

Händelse: Vi började med att göra en ritning och sedan började vi bygga på en svängig dominoväg som välte ner en rad av kapplastavar som välte ner en hoptejpad hög av kapplastavar som hade en deciliter mått med vatten i. Vattnet hälldes  i glaset. 

Strawbees uppfinning
Vi satsade på att göra lite olika. Någon gjorde näs poppar som skulle dämpa eldens effekt.  Medan någon annan gjorde en vattenspridare som skulle släcka elden.

Elevtext 2

Vi fick i uppgift att göra en händelsekedja.   Så det vi började med var att skissa hur det skulle gå till. Sen så gjorde vi upp en plan hur allt skulle gå till sen så tog vi fram alla grejer vi behövde sen byggde vi upp allt. Sen när vi hade byggt upp allt så testade vi att det funka med det gjorde det inte och då fick vu testa en annan ide sen var det dags igen efter vi hade pratat och byggt om. Nu ska vi testa. Det som kommer hända är et en storkulla kommer rulla ner från en ramp som startar dominot som går en bit och tar fart med dig. Som sen slår till en bil så att den rullar ut ur garaget.   

 Elevtext 3

Händelsekedja 
Vi började med att lägga kapplastavar som ska startade hela banan  Sen la vi dominon till lite fler kapplastavar som skulle knuffa en frigolitboll som ska träffa ner den sista lego biten som är slutet. 
Vi dekorerade med dinosaurier och en bil som satt fast i dominot. 

Elevtext 4

Raketen
Racketen har 5 våningar.
Den är bra på att lyfta och bra funktion i den. Övre delen kan man sitta i den och undre delen är motor. Racketen drivs på eld när den startar sen så uppe i luften drivs den på väte och syre.

Elevtext 5

Rymdhelikopter
vi har byggt en rymdhelikopter. Den har en raketmotor underst och på toppen har den helikopterblad. Den rymmer 10 pers. Inuti finns det en toalett och kylskåp med vatten och mat. Det finns rum med sängar. Helikoptern kan flyga ända till Saturnus om man vill. Om man är trött och vill sova så kan man sätta på autopilot. Den drivs av vatten så den är helt miljövänlig. 

Elevtext 6

Vi byggde en näsprop som är fylld med vatten så när man stoppar in den i drakens näsa så sprängs den. Sen byggde vi en studsmatta så vi kan hoppa upp på draken och stoppa in näspropen i näsan. 

Elevtext 7

Vi har byggt en kvast som har autopilot som kan hjälpa er från mars till jorden. Den har en motor som kan räcka hela jorden runt och den har ju autopilot så man behöver inte styra den. Man kan sitta 50 personer på den.  

Elevtext 8

Det är en drake som sprutar eld när den nyser.  Vi har fått som uppgift att stoppa draken att nysa och spruta eld. Det vi har skapat är 2 jättestora näs proppar som man stoppar in i näsan så draken inte nyser. Vi har använt oss av strawbees – big och bigger. Vi tog massa sugrör och gjorde en grund och vi kopplar sugrören med big och bigger. Sen när vi hade gjort grunden byggde vi oss uppåt. Sen gjorde vi en till grund och kopplade där uppe. När sugrören kopplas så blir dem magiska och flyger upp i drakens näsborrar som gör att han inte nysa vilket gör att han inte sprutar eld. Och den är färg glad 

Elevtext 9

Näspropparna är gjorda av ett slags material som är heat resistent och sitter fast på draknäsborrar.

Det här inlägget postades i 4-6, Hänt i veckan, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Händelsekedjor och strawbees-konstruktioner

  1. Indira skriver:

    Ett fantastiskt sätt för att barnen ska träna samarbeta och hitta olika lösningar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *