Bloggen v.6

Vad 4:or har jobbat med under veckan: På bilden jobbar de med att rita halva sidan av ett ansikte. Med matten arbetar de med division och multiplikation. När klassen hade no så fortsaten de med väder. I So ska de börja de med stormaktiden. Under engelska ska de titta på en film enskilt och skriva en text om hur de vill ha sin bäst vän ska va eller om dens bästa vän på engelska. Med svenska håller de på med att bedöma sagor och så har det fått ett häfte. På idrotten har de kört allboll, kondition och styrka. När de hade textilslöjd så fortsätter de med att gör en tyg tavla. På musiken jobbar de med at göra en egen låt. 

 

5or. Svenska-argumenterande text. Musiken-blues. NO-väder temperatur och nederbörd. SO-historia Stormaktstiden. Träslöjd-lådor. Engelska-läser de Mr.Stink och olika stenciler. Bild-halva ansikten man kopiera ut ett ansikte och sedan klipper det på hälften och limmar en halva på ett papper och ritar andra halvan. Matte-decimaler och upställning. Sist men inte minst. Idrott-allboll och sammarbete och kondention och styrketräning. 

 

6orna. Matte-division och decimaler. Svenska-argumenterande text. Bild-Keith Haring.  Musiken-egna låtar. Textilslöjd-väskor. NO-magnetism. SO-historia Stormaktstiden. Idrott-badminton. Engelska-de pluggar inför nationella prov i engelska. 

 

 

Förklarningar på svåra ord:  

All boll: man har två olika lag och man har en basketboll, fotboll, eggboll, innebandyboll och en doppboll man behöver det pluss innebandyklubbor, två bänkar till två lag man sätter ungefär 3 klubbor framför bänkarna. Två innebandymål två fotbollsmål två basketkorgar tdå mattor mattorna sätter du deagonalt på en sida sätter du första och på andra sidan sätter du den andra mattan samma med innebandymålen. Och med basketkorgarna sätter du mitt imor varandra men en på en sida och den andra på den andra sidan samma med fotbollsmålen. idrottsläraren har alla bollar. Han står imellan bänkarna och kastar ut en eller flera bollar och då säger han en siffra tex fem då springer fem från varje lag och så spelar dem den eller dom sporterna. 

 

Nationella prov: ett frov treorna och sexorna gör genom året. 

 

Keith Haring: en konstnär 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *